Placinta cu bacon si ou
PrinteazaDacă, după cum se spune, bărbaţii nu mănâncă quiche, iată o alternativă mai bărbătească: plăcinta cu bacon şi ou.
- 250 g aluat sfârâmicios de tartă
- 6 ouă
- 250 ml lapte
- 4 felii de bacon, tăiate
- 40 g brânză Cheddar învechită, rasă
- 2 linguri arpagic tăiat
- 1 lingură mărar tăiat
- 2 linguriţe muştar de Dijon
- boabe de piper negru zdrobite
- 6 fâşii subţiri de bacon, fără şoric
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180°C.
Aluatul se întinde pe o suprafaţă pe care s-a presărat puţină făină, până are o grosime de 2,5 mm. Se întinde într-o formă de plăcintă de 25 cm, iar marginile se ridică. Se lasă la frigider 30 de minute. Aluatul se înţeapă şi se acoperă cu hârtie pergament.
Se umple cu greutăţi în forma unor boabe de fasole şi se coace 5 minute. Se scot greutăţile şi hârtia, şi se coace încă 5 minute. (Aluatul va rămâne astfel crocant, după ce a fost umplut cu ingredientele lichide.) Ouăle se bat într-un castron cu laptele, până se omogenizează.
Se adaugă bacon, brânză Cheddar, arpagic, mărar, muştar şi piper şi se amestecă bine. Umplutura se toarnă peste aluat, iar deasupra se întind fâşii subţiri de bacon. Plăcinta se coace la 150°C, 35-45 de minute, până si încheagă umplutura.
Se serveşte caldă sau rece, cu salată de rucola condimentată cu piper
Pofta buna!