Placinta cu biscuiti si caramel
PrinteazaPlacinta cu biscuiti si caramel din: biscuiti, unt, branza, zahar, oua, frisca, banane.
Blat:
- 300 g biscuiţi
- 100 g unt
Umplutură:
- 500 g brânză dulce
- 180 g zahăr
- 2 ouă
- 200 ml frişcă lichidă
- 2 banane bine coapte
- 2 plicuri zahăr vanilinat
Sos caramel:
- 50 g unt
- 1 cană zahăr
- 100 ml apă
- 50 g unt
- 200 ml frişcă lichidă
- 1 lingură zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- 1 lingură esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Fierbe apa cu zahărul şi zeama de lămâie, într-un vas cu fund dublu, amestecând, până se caramelizează. Când devine auriu închis, pune bucăţele de unt şi amestecă energic, până se topesc. Toarnă treptat frişca lichidă şi amestecă.
Ia vasul de pe foc şi înglobează esenţa de vanilie.
Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul şi aşază-i pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili, presând. Coace blatul 10 minute la foc mediu. Umplutura: pasează bananele, amestecă-le cu celelalte ingrediente.
Toarnă umplutura pe blat şi mai coace 30 de minute.
Lasă prăjitura să se răcească şi serveşte-o cu sos caramel.
Pofta buna!