Placinta cu branza, capsuni si nuci
PrinteazaPlacinta cu branza, capsuni si nuci din: nuci, sare, nuci, scorţişoară, nuci caju, miere suc de lamaie, vanilie, ulei de nucă de cocos, lecitină, căpşuni.
Ingrediente:
- 2 ceşti de nuci
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 ceaşcă de curmale
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 2 ceşti de nuci caju
- 1/2 ceaşcă de miere
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 linguriţă de vanilie
- 1/2 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
- 2 linguri de lecitină
- 1 cană de căpşuni
Mod de preparare:
Preparaţi crusta, procesând nucile într-un mixer până când se fărâmiţează, dar rămân grunjoase.
Adăugaţi o jumătate de linguriţă de sare, curmalele şi scorţişoara, şi continuaţi procesarea până se omogenizează.
îndesaţi crusta într-o tavă de plăcintă rotundă, cu margini detaşabile şi diametrul de douăzeci şi trei de centimetri.
In prealabil, puteţi unge tava cu ulei de nucă de cocos, sau puteţi presăra nucă de cocos deshidratată, ca să nu se lipească.
Preparaţi umplutura, amestecând nucile caju, mierea, sucul – dejămâie şi vanilia, până se omogenizează şi devin cre moase.
Adăugaţi uleiul de nucă de cocos lichid şi lecitina şi continuaţi să le amestecaţi până se omogenizează.
Turnaţi jumătate dirj umplutură în tava cu margini detaşabile. Amestecaţi a doua .jumătate cu căpşunile, până se omogenizează.
Turnaţi restul de umplutură în tâvă. Amestecaţi-o cu o spatulă. Puneţi prăjitura în congelator, timp de două ore, ca să se aşeze.
Scoateţi marginile tăvii şi garnisiţi cu fructe de pădure proaspete. Lăsaţi-o să se dezgheţe între treizeci şi şaizeci de minute, înainte de a o servi.
Pofta buna!