Placinta cu branza de burduf si ceapa
PrinteazaPlacinta cu branza de burduf si ceapa din: făină, sare, brânză un pic sărată, telemea ori de burduf, apă, drojdie, ceapa sau ceapa verde.
- 2 blide de făină
- 3 prafuri de sare
- 1 blid de brânză un pic sărată, telemea ori de burduf
- apă, câtă primeşte un aluat potrivit,
- drojdie)
- 3-4 cepe (primăvara zece legături de ceapă verde)
Mod de preparare:
Se frământă un aluat de pâine, se lasă să dospească. Se întinde foaie rotundă, groasă de unul-două degete, se aşterne belşug de sfărâmătură de brânză şi ceapă tocată (eventual călită) şi se acoperă cu altă foaie, tot aşa de groasă, lipindu-se bine pe la încheieturi.
Se mai glazurează plăcinta cu încă un strat de umplutură. Se sucesc funioare lungi, cât de subţiri, de aluat, şi se-mpletesc rotund, ca o dantelă, pe deasupra ţâpăului, se unge cu ou şi se dă la cuptor.
Placinta cu branza de burduf si ceapa
Pofta buna!