Plăcintă cu branză de capră şi nuci

Printeaza

O reteta de placinta cu branza de capra si nuci din: pesmet, nuci, miez de nuca, unt, sare, piper, branza de capra, crema de branza, ou, arpagic si ardei gras rosu.

Ingrediente:Plăcintă cu branză de capră şi nuci

  • o jumătate de cană de pesmet
  • o jumătate de cană de nuci date prin maşină
  • nouă miezuri de nucă pentru decor
  • o lingură de unt topit
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • o jumătate de linguriţă de piper
  • 120 g cremă de brânză
  • 150 g brânză de capră moale
  • un ou bătut
  • o lingură de arapagic to­cat
  • un sfert de ardei gras roşu
  • câteva bucăţi de arpagic

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un bol se amestecă pesmetul, nucile măcinate, untul topit, un sfert de linguriţă de sare, un sfert de linguriţă de piper. Se pune câte o linguriţă din acest amestec în fiecare dintre cele 18 forme unse cu unt.

Se întinde foarte bine pe fund. Se mi­xează crema de brânză până când se umflă, apoi se adaugă pe rând brânza de capră, oul, arpagicul, restul de sare şi piper. Se mixează după fiecare ingredient adăugat. Această com­poziţie se pune în forme, iar pe nouă dintre ele se aşază dea­supra un miez de nucă, iar pe celelalte nouă, ardei gras tocat mărunt.

Se coc în cuptor timp de un sfert de oră, apoi se scot şi se lasă deoparte. După cinci minute se scot din forme şi se decorează cu arpagic. Se servesc calde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.