Placinta cu branza de oaie

Printeaza

Placinta cu branza de oaie din: lapte, ulei, sare, drojdie, zahar, faina, branza, lamaie.

Ingrediente:Placinta cu branza de oaie

  • 1 cană cu lapte crud
  • 1/2 cană cu ulei
  • sare
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingură cu zahăr
  • 400 g fâină
  • 250 g brânză de oaie
  • 200 g brânză dulce sau urdă
  • 2 gălbenuşuri
  • coajă de lămâie
  • 2 linguri cu zahăr

 

Mod de preparare:

Faceţi un amestec din lapte şi ulei, puneţi sare, adăugaţi drojdia înmuiată cu zahăr, omogenizaţi cu furculiţa şi amestecaţi cu faina pusă în ploaie.

Lăsaţi la dospit, după care împărţiţi aluatul în patru părţi, întindeţi foaie groasă de 0,5 cm pe planşeul bine înfainat, acoperiţi cu amestecul de brânză şi gălbenuşuri, aromatizat cu coajă de lămâie şi îndulcit, rulaţi şi puneţi rulourile în tava neunsă, ungeţi cu albuş bătut.

Coaceţi 45 minute, răciţi şi tăiaţi felii subţiri. Pudraţi cu zahăr farin. E bună caldă, dar si rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.