Placinta cu branza dulce, gratinata
PrinteazaPlacinta cu branza dulce, gratinata din: foi de placinta, branza de vaci, smantana, oua, zahar, zahar vanilat, gris, stafide, sare, unt, iaurt gras.
- 500 g foi de placinta
- 500 g branza proaspata de vaci
- 2 linguri smantana
- 10 oua
- 100 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 linguri de gris
- 100 g stafide
- sare
- 150 g unt
- 1 pahar (200 g) iaurt gras
Mod de preparare:
Brânza o laşi la scurs, dacă este prea moale, apoi o amesteci cu smântână, stafidele, zahărul, 4 ouă, sare şi puţin griş. Ungi o tavă rotundă. împărţi foile de plăcintă în două. Jumătate le sfărâmi în tava unsă şi le ungi cu unt topit. Presari puţin griş, întinzi crema de brânză într-un strat egal şi o acoperi cu restul de foi, rupte în bucăţi, stropindu-le cu unt.
Dai plăcinta în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru circa 30 de minute, până începe să se rumenească, între timp baţi cele 6 ouă cu paharul de iaurt gras şi cele 2 pliculeţe de zahăr vanilat. Scoţi tava cu plăcinta din cuptor, torni compoziţia de gratinat, reduci temperatura la 1 30°C şi introduci tava în cuptor pentru încă 25-30 de minute.
Laşi plăcinta să se răcească, o tai în tavă şi pui bucăţile pe un platou.
Pofta buna!