Placinta cu branza dulce, gratinata

Printeaza

Placinta cu branza dulce, gratinata din: foi de placinta, branza de vaci, smantana, oua, zahar, zahar vanilat, gris, stafide, sare, unt, iaurt gras.

Ingrediente: reteta, retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete magice, retete pentru toate gusturile, retete de top, retete pentru toti, retete de mancare, retete pentru tine

  • 500 g foi de placinta
  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 10 oua
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de gris
  • 100 g stafide
  • sare
  • 150 g unt
  • 1 pahar (200 g) iaurt gras

 

Mod de preparare:

Brânza o laşi la scurs, dacă este prea moale, apoi o amesteci cu smântână, stafidele, zahărul, 4 ouă, sare şi puţin griş. Ungi o tavă rotundă. împărţi foi­le de plăcintă în două. Jumătate le sfărâmi în tava unsă şi le ungi cu unt topit. Presari puţin griş, întinzi crema de brânză într-un strat egal şi o acoperi cu restul de foi, rupte în bucăţi, stropindu-le cu unt.

Dai plăcinta în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru circa 30 de minute, până înce­pe să se rumenească, între timp baţi cele 6 ouă cu paharul de iaurt gras şi cele 2 pliculeţe de zahăr vanilat. Scoţi tava cu plăcinta din cuptor, torni compoziţia de gratinat, reduci temperatura la 1 30°C şi introduci tava în cuptor pentru încă 25-30 de mi­nute.

Laşi plăcinta să se răcească, o tai în tavă şi pui bucăţile pe un platou.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.