Plăcintă cu branză dulce si stafide
PrinteazaPlăcintă cu branză dulce si stafide
- 1 pachet margarina
- 150 ml apă
- 20 g drojdie
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă miere
- făină cât cuprinde
Ingrediente pentru umplutură:
- 700 g brânză dulce
- 4 ouă
- 3 pliculeţe zahăr vanilat
- 250 g zahăr
- 100 g stafide
Mod de preparare:
Pentru foi: se pune într-un castron mai mare margarina şi praful de sare. într-un pahar d£ 150 ml, se pune drojdia cu o linguriţă de miere şi se amestecă până la dizolvare. Paharul respectiv se completează cu apă călduţă şi se adaugă peste margarina.
Se presară făina şi se frământă cu mâna până se obţine un aluat de consistenţă potrivită. Aluatul se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să crească, într-un loc călduţ, 1-2 ore. Intre timp, se pregăteşte umplutura. într-un castron, se pune brânza, ouăle, zahărul vanilat şi zahărul, apoi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.
Aluatul se împarte în două jumătăţi. Din prima jumătate, pe o planşetă presărată cu făină, se întinde o foaie de mărimea tăvii în care se coace plăcinta. Se aşază în tavă, în care a fost pusă o hârtie pentru copt. Deasupra se pune un strat de umplutură, care se uniformizează pe toată suprafaţa.
Se presară cu stafide. Peste stratul de umplutură se pune foaia preparată din restul de aluat. Se introduce în cuptorul încălzit şi este gata când începe să se rumenească pe deasupra. Timpul de coacere este de aproximativ 40-45 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se înveleşte cu un prosop curat de bucătărie şi se lasă să se odihnească 30 de minute. Se presară cu zahăr pudră, se taie în bucăţi şi se aşază pe platou.
Poftă bună!