Placinta cu branza dulce
Printeaza
- 300 g făină
- 200 g unt
- 150 ml apă
- un pliculeţ praf de copt
- sare
- 700 g brînză de vaci
- 5 ouă
- 270 g zahăr tos
- 50 g seminţe de dovleac
- 50 g seminţe de susan
- 100 g fistic
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o lămîie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Intr-un vas se pune făina cernută şi în mijloc se toarnă apa rece, sarea, 20 g zahăr tos, untul tăiat cubuleţe şi coaja rasă de la o jumătate de lămîie. Se adaugă praful de copt stins cu suc de lămîie, se frămîntă pînă rezultă un aluat tare, se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Intr-un castron se amestecă brînză de vaci cu restul de zahăr tos, zahărul vanilinat, seminţele de dovleac şi seminţele de susan. Se adaugă fisticul, coaja rasă de la lămîia rămasă, patru ouă şi se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele.
Se împarte aluatul în două, se întinde o foaie în tava unsă cu unt, se toarnă umplutura şi se pune deasupra o altă foaie de aluat. Se unge cu oul rămas. Se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, se introduce în cuptor şi se coace 40-45 de minute la foc potrivit. Se serveşte fierbinte sau rece, presărată cu zahăr pudră.
Poftă bună!