Placinta cu brânză sărată
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu branza sarata din: branza sarata, oua, smantana, margarina, faina, ulei, otet si apa rece.
- 1 kg brânză sărată
- 3 ouă
- 200 g smântână
- 1 pachet cu margarină
- 11 linguri cu făină
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingură cu oţet
- 1 ceşcuţă cu apă rece
Mod de preparare:
Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi. Separat, frământă restul de făină cu uleiul, oţetul, apa şi sare. Intinde o foaie pătrată, de 30-40 cm, şi adaugă una din cele trei părţi de margarină frecată.
Impătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute. Ia aluatul răcit, întinde-l încă o dată şi acoperă-l cu a doua parte de margarină.
Dă-l la rece 30 de minute, apoi repetă operaţiunea cu ultima parte de margarină. Intinde din aluat două foi. Pe prima, aşaz-o într-o tavă neunsă.
Intinde brânza zdrobită şi amestecată cu ouăle şi smântână. Acoperă cu cealaltă foaie şi dă la cuptor pentru 50-55 de minute.
Placinta cu brânză sărată
Pofta buna!