Placinta cu branza si ceapa
PrinteazaPlacinta cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana, ou, amidon, sare, piper, pesmet.
- 1 bucata rotunda de aluat de foi (30 cm, refrigerat)
- 250 g cascaval tare
- 1 legatura ceapa verde
- 300 g smantana
- 1 ou
- 1 lingura amidon
- sare
- piper
- 1 lingura pesmet
Mod de preparare:
Se clăteşte cu apă rece o formă de tort sau tartă (0 26 cm); se aşază înăuntru foaia de aluat şi se ridică o margine înaltă. Se încinge cuptorul la 180°C. Se rade caşcavalul.
Se taie rondele ceapa verde şi se amestecă împreună cu caşcavalul, smântână, oul şi amidonul. Se sărează şi se piperează. Se presară pesmet peste blat şi se toarnă deasupra compoziţia de caşcaval; se nivelează.
Se coace la cuptor 30 min., până ce se rumeneşte. Se scoate din formă şi se taie bucăţi. Se serveşte fierbinte.
Placinta cu branza si ceapa
Pofta buna!