Placinta cu branza si ceapa

Printeaza

Placinta cu branza si ceapa din: aluat de foi, cascaval, ceapa verde, smantana, ou, amidon, sare, piper, pesmet.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_si_ceapa

  • 1 bucata rotunda de aluat de foi (30 cm, refrigerat)
  • 250 g cascaval tare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 300 g smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet

 

Mod de preparare:

Se clăteşte cu apă rece o formă de tort sau tartă (0 26 cm); se aşază înăuntru foaia de aluat şi se ridică o margine înaltă. Se încinge cuptorul la 180°C. Se rade caş­cavalul.

Se taie rondele ceapa verde şi se amestecă împreună cu caşcavalul, smântâ­nă, oul şi amidonul. Se sărează şi se pipe­rează. Se presară pesmet peste blat şi se toarnă deasupra compoziţia de caşcaval; se nivelează.

Se coace la cuptor 30 min., până ce se rumeneşte. Se scoate din formă şi se taie bucăţi. Se serveşte fierbinte.

Placinta cu branza si ceapa

Placinta_cu_branza_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.