Placinta cu branza si legume
PrinteazaPlacinta cu branza si legume din: faina, unt, smantana, suc de lamaie, sare, dovlecel, vanata, ulei, ou, branza.
- 150 g faină răcită 30 minute în frigider
- 120 g unt
- 115 g smântână
- 2 linguriţe suc de lămâie proaspăt stors
- 60 ml apă rece
- 1/4 linguriţă sare
- 1/2 dovlecel
- 1/2 vânătă
- o lingură ulei
- brânză
- un ou
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea într-un bol şi apoi se adaugă untul rece tăiat cubuleţe.
Se amestecă separat smântână cu sucul de lămâie şi apa şi se toarnă peste făina cu unt. Se amestecă cu mâinile până la formarea aluatului care se adună într-o bilă şi se lasă la rece pentru o oră.
Intre timp, legumele se taie felii, se ung cu ulei şi se lasă 5 minute pe grătar.
Aluatul se întinde pe rotund, se transferă în forma de copt tapetată cu hârtie, se aşază legumele alternativ şi se adună marginile aluatului către interior încercând să se păstreze forma rotundă.
Se unge aluatul cu ou şi se coace 30 de minute. Se presară cu brânză rasă în momentul scoaterii de la cuptor.
Placinta cu branza si legume
Pofta buna!