Placinta cu branza si oua
PrinteazaPlacinta cu branza si oua din: faina, apa, drojdie, sare, ulei, telemea, oua, ceapa si seminte de susan.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 125 ml apă
- 10 g drojdie
- puţină sare
- o lingură ulei
Pentru umplutură:
- 300 g telemea
- 6 ouă
- 2 legături ceapă
Pentru copt:
- 2 linguri seminţe de susan
Mod de preparare:
Se frământă făina cu drojdia, sarea, uleiul si apa. Apoi, se lasă să crească 2 ore, la temperatura camerei.
Intre timp, se fierb ouăle să fie tari, se curăţă şi se taie cuburi. Se amestecă uşor cu ceapa tăiată mai mare şi brânza fărâmiţată.
Aluatul se divide în două, se lucrează o bucată pe masa presărată cu făină şi se asază în tava de copt. Se pune umplutura şi se acoperă cu restul de aluat.
Se coace 40 de minute şi, cu 5 minute înainte de a fi gata, se presară seminţele de susan.
Placinta cu branza si oua
Pofta buna!