Placinta cu branza si sunca
PrinteazaPlacinta cu branza si sunca din: faina, unt, sare, branza de vaci, feta, oua, spanac, pesmet, sunca, fulgi de migdale.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 200 g unt
- 1 praf sare
- 250 g brânză de vaci
Pentru umplutură:
- 100 g brânză feta
- 2 ouă
- 200 g spanac
- 2-3 linguri pesmet
- 200 g şuncă felitată
- 1 ou, pentru uns
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Treci brânza de vaci printr-o sită, apoi o amesteci cu untul moale, adaugi sarea şi făina în ploaie şi frămânţi până când obţii un aluat omogen pe care-1 dai la rece aproximativ 2-3 ore.
Scurgi bine spanacul decongelat, apoi îl tai mărunt şi îl încorporezi în brânza zdrobită cu o furculiţă, amesteci şi adaugi ouăle, unul câte unul.
Intinzi aluatul în foaie subţire, presari pesmetul, aşezi feliile de şuncă şi amestecul de brânză pe care-l nivelezi.
Rulezi aluatul, il pui într-o tavă tapetată, îl ungi cu oul bătut, îl înţepi din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, presari fulgi de migdale şi îl dai la cuptorul încins până când se rumeneşte.
Placinta cu branza si sunca
Pofta buna!