Plăcintă cu brânză si verdeturi
PrinteazaO reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa verde, ulei si sare.
- 500 g aluat de paine
- 200 g branza de burduf
- 100 g telemea desarata
- 100 g urda
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura mare cozi de ceapa verde
- ulei pentru prajit
- sare
Mod de preparare:
Amestecati branzeturile pana cand obtineti o pasta omogena. Pentru aceasta puteti sa le radeti pe razatoare mare, ca sa fie mai usor. Taiati ierburile, cat mai marunt si amestecati-le cu pasta de branza. Adaugati sare, daca mai este necesar. Intindeti din aluat opt foi rotunde, egale. Puneti pe fiecare cam doua linguri din amestecul cu branza si intindeti-l pe toata foaia de aluat.
Puneti marginile aluatului si aduceti-le in mijloc, apoi, dupa ce le-ati adus pe toate, acoperind umplutura, presarati-le putin pentru a se lipi. Prajiti placintele astfel in ulei incins, pe ambele parti. Scoateti-le pe servetele, pentru a elimina grasimea de prisos. Aceste placinte se mananca cu smantana sau lapte acru.
Plăcintă cu brânză si verdeturi
Pofta buna!