Plăcintă cu brânză si verdeturi

Printeaza

O reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa verde, ulei si sare.

Ingrediente:Plăcintă cu brânză si verdeturi

  • 500 g aluat de paine
  • 200 g branza de burduf
  • 100 g telemea desarata
  • 100 g urda
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura mare cozi de ceapa verde
  • ulei pentru prajit
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecati branzeturile pana cand obtineti o pasta omogena. Pentru aceasta puteti sa le radeti pe razatoare mare, ca sa fie mai usor. Taiati ierburile, cat mai marunt si amestecati-le cu pasta de branza. Adaugati sare, daca mai este necesar. Intindeti din aluat opt foi rotunde, egale. Puneti pe fiecare cam doua linguri din amestecul cu branza si intindeti-l pe toata foaia de aluat.

Puneti marginile aluatului si aduceti-le in mijloc, apoi, dupa ce le-ati adus pe toate, acoperind umplutura, presarati-le putin pentru a se lipi. Prajiti placintele astfel in ulei incins, pe ambele parti. Scoateti-le pe servetele, pentru a elimina grasimea de prisos. Aceste placinte se mananca cu smantana sau lapte acru.

Plăcintă cu brânză si verdeturi

Plăcintă cu brânză si verdeturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.