Placinta cu branza, spanac si parmezan

Printeaza

Placinta cu branza, spanac si parmezan din: faina, ou, iaurt, ulei, zahar, sare, drojdie, apa, spanac, branza dulce, telemea, cascaval sau parmezan, nucsoara, lapte, seminte de in, susan.

Ingrediente:Placinta cu branza, spanac si parmezan

Pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 cană apă călduţă

Pentru umplutură:

  • 300 g spanac curăţat (aproximativ 500 g spanac proaspăt cu codiţe)
  • 250 g brânză dulce
  • 100 g telemea
  • 80 g caşcaval sau parmezan ras
  • 1 ou mare
  • 1 albuş
  • sare
  • 1 vârf de cuţit nucşoară

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri lapte
  • seminţe de in
  • susan alb şi negru

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Pui într-un bol făina cernută şi sarea. Faci o adâncitură în mijloc, în care adaugi drojdia uscată, zahărul şi 3-4 linguri de apă călduţă şi faci o maia pe care o laşi la dospit pentru 10 minute. Apoi adaugi oul bătut cu iaurtul şi amesteci, încorporând din făina de pe margini.

Adaugi treptat uleiul şi frămânţi, adăugând apă călduţă, până când aluatul nu se mai lipeşte de mână. Acoperi aluatul cu un şervet de bucătărie şi laşi să crească într-un loc cald, circa 40 de minute.

Pregăteşti umplutura aşa:

Cureţi spanacul, îl speli şi, după ce s-a scurs, îl tai fâşii. Căleşti frunzele de spanac 2 minute într-o tigaie cu o lingură de ulei; îl laşi să se răcească. Adaugi brânza dulce şi pe cea sărată, rasă, oul bătut, albuşul, sare şi nucşoară după gust. împărţi aluatul în 2 părţi şi întinzi prima foaie sub forma unui disc de 30 cm.

Decupezi cu ajutorul unui capac, apoi aşezi foaia în tava tapetată cu hârtie de copt. Faci un cerc din umplutură, la 2-3 cmi de margini, iar câteva linguri de umplutură le pui în centrul aluat ului. Aşezi deasupra cea de-a doua foaie (care trebuie să fie puţin mai mare, pentru a putea acoperi întreaga umplutură) şi o lipeşti prin apăsare pe porţiunile unde mu se află umplutură.

Pui un bol mic în centru, după care porţionezi plăcinta în 12 părţi egale, cu un cuţit bine ascuţit. Cu ajutorul unei pensule, ungi plăcinta cu gălben uş diluat cu lapte sau apă şi presari deasupra seminţe de in şi de susan. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C, pentru aproximativ 1 oră.

Dacă s-a rumenit prea repede, reduci temperatura după 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.