Placinta cu branza, stafide si miere
PrinteazaPlacinta cu branza, stafide si miere din: făină, margaina, smantana, oua, drojdie, zahar, branza dulce, stafide, zahar pudra, zahar vanilinat, coaja rasă de lămâie, miere.
- 600 g făină
- 250 g margarină
- 150 g smântână
- 4 gălbenuşuri
- 1 plic drojdie uscată sau 1 pacheţel (40 g) drojdie
- zahăr după gust
Pentru umplutură şi decor:
- 750 g brânză dulce
- 100 g stafide
- 200 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 4 albuşuri
- 1 lingură făină
- 2 linguri miere
Mod de preparare:
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră şi margarina moale, la temperatura camerei. între timp, pui drojdia amestecată cu lapte călduţ şi puţin zahăr, făina cernută şi smântână, apoi frămânţi bine. Laşi la dospit 1/4 oră.
Pentru umplutură, înmoi stafidele pentru 1/2 oră în apă caldă. Mixezi brânza dulce cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi coaja rasă de lămâie. încorporezi treptat făina, stafidele bine scurse şi albuşurile bătute spumă tare.
Impărţi aluatul în două bucăţi egale, pe care le întinzi pe planşeta presărată cu făină, sub forma unor dreptunghiuri cât tava (30×40 cm).
In tava tapetată cu hârtie de copt, aşezi o foaie, întinzi umplutura cu brânză şi acoperi cu a doua foaie, înţepi din loc în loc cu furculiţa.
Ungi plăcinta cu miere diluată cu puţină apă. Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (160° C), pentru 45 de minute.
După ce s-a răcit, o tai în bucăţi şi o presari cu zahăr pudră.
Placinta cu branza, stafide si miere
Pofta buna!