Placinta cu broccoli, carne de vita si salvie
PrinteazaPlacinta cu broccoli, carne de vita si salvie din: ulei de măsline, ceapă, usturoi, salvie, carne de vită, făină, piure de tomate, vin roşu, supă de vită, rozmarin sare, piper, unt, ou, suc de lamaie, apa cu gheata.
Ingrediente:
- 15 ml ulei de măsline
- 1 ceapă curăţată şi tocată
- 1 căţel de usturoi decojit şi tocat fin
- 4 frunze de salvie proaspete
- 800 g carne de vită pentru friptură
- făină pentru tapetat tava
- 2 linguri cu piure de tomate
- 1/2 sticlă de vin roşu
- 300 ml supă de vită
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare şi piper proaspăt măcinat
- 1/2 broccoli
Ingrediente pentru aluat:
- 500 ml (2 căni) cu făină
- 2 ml sare
- 1 25 g unt rece sau margarină
- 1 25 ml apă rece cu gheaţă
- 5 ml suc de lămâie
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180 °C. Pune pe foc o tigaie mare, toarnă ulei, pune ceapa, usturoiul şi salvia şi căleşte-le 3-4 minute. Trece carnea prin puţină făină şi pune-o în tigaia cu ceapa, împreună cu piureul de tomate, vinul, supa de vită şi rozmârinul.
Condimentează după gust cu sare şi piper.
Lasă să dea în fiert, apoi acoperă cu un capac şi dă la cuptor pentru 1 oră sau până când carnea devine fragedă. Ai grijă ca tigaia şi capacul să fie termorezistente. Adaugă , broccoli şi mai fierbe încă 20 de minute.
Pentru aluat, amestecă făina cu sarea. Taie untul în bucăţele şi încorporează-l în făină. Amestecă apa cu sucul de lămâie şi toarnă peste făină. Frământă bine până obţii un aluat omogen şi ferm. Acoperă-I cu o folie de plastic şi lasă-l la frigider timp de o oră.
Intinde aluatul pe o planşetă presărată cu făină astfel încât să ajungă la o grosime de 3 mm. Decupează cercuri din aluat şi aşază deasupra amestecul de carne de vită şi broccoli, cu ajutorul unei linguri.
Acoperă cu un alt disc din aluat şi închide marginile plăcintelor presând cu o furculiţă. Unge plăcintele cu ou bătut şi coace-le în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute.
Placinta cu broccoli, carne de vita si salvie
Pofta buna!