Placinta cu broccoli si peste afumat
PrinteazaPlacinta cu broccoli si peste afumat din: unt, broccoli, peste afumat, branza de vaci, telemea, cascaval, faina, ulei, sare, piper, marar.
- 200 g unt
- 200 g broccoli opărit
- 1 bucată peşte afumat
- 200 g brânză de vaci
- 100 g telemea rasă
- 50 g caşcaval
- 3 ceşti făină
- 6 linguri apă rece
- 3 ouă
- ulei
- sare
- piper
- mărar verde
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă untul tăiat bucăţele, cu făina şi 1/2 linguriţă sare. Se pune apă rece şi se frământă până se leagă aluatul. Se unge o tavă de tartă cu ulei, se pune aluatul întins şi se înţeapă cu furculiţa din loc în loc.
Se dă forma la cuptor 5-10 min., apoi se scoate şi se adaugă umplutura.
Pentru umplutură, peştele se curăţă de piele, se dezosează şi se taie cubuleţe. Mărarul se toacă mărunt. într-un castron se amestecă ouăle cu brânză de vaci şi telemea rasă. Se adaugă bucăţele de broccoli opărit, mărar, peşte, sare, piper şi se omogenizează.
Se toarnă compoziţia în tavă, peste foaie, se rade deasupra caşcaval şi se dă din nou la cuptor 5-10 min.
Pofta buna!