Placinta cu carnati si cartofi
PrinteazaPlacinta cu carnati si cartofi din: carnat, oua, smantana, cartofi, unt, smantana, lapte, drojdie, vegeta, maghiran, piper.
- 250 g cârnat
- 4 ouă
- 300 ml smântână
- 4 cartofi
- 50g unt
- smântână
- lapte
- drojdie
- vegeta
- măghiran
- piper
Mod de preparare:
Se macină cele 250 g de cârnat (polonez). Se bate bine un ou şi se omogenizează cu 300 ml de smântână, apoi se adaugă la carnea tocată. Se condimentează cu vegeta, măghiran şi piper. Se prepară o maia din lapte călduţ şi drojdie.
Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se fierb. Când sunt gata, se strecoară, se lasă să se răcească puţin, după care se adaugă drojdia, două gălbenuşuri şi atâta făină cât să rezulte o compoziţie mai moale. La sfârşit se încorporează 50 g de unt.
Compoziţia obţinută se împarte în două şi din prima jumătate se întinde o foaie în tava unsă. Deasupra se pune compoziţia de cârnaţi şi se acoperă totul cu cea de-a doua foaie.
Se acoperă plăcinta cu un şervet de bucătărie şi se lasă la crescut aproximativ 20 de minute. Se unge cu puţină smântână, amestecată în prealabil cu un gălbenuş, după care se dă tava la cuptor pentru 35 de minute. Se coace până se rumeneşte deasupra.
Pofta buna!