Placinta cu carnati si ciuperci

Printeaza

Placinta cu carnati si ciuperci din: margarina, faina, oua, carnati, ceapa, ulei, ciuperci, orez, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu carnati si ciuperci

  • 250 g margarina
  • 500 g faină
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g cârnaţi
  • 1 ceapă
  • ulei
  • 150 g ciuperci
  • 180 g orez
  • smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Margarina se frământă cu făina. Se adaugă două gălbenuşuri, puţină sare şi atâta smântână cât să rezulte un aluat de consistenţă moale. După ce se frământă puţin, se împarte în două. Se întinde întâi o foaie de aluat şi se aşază într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu grăsime în prealabil.

Cârnaţii tăiaţi felii se călesc împreună cu o ceapă tăiată rondele, în 2-3 linguri de ulei. Se adaugă ciupercije, se condimentează cu sare şi piper, după care se înăbuşă toate până scade zeama. Când este gata, preparatul se dă prin maşina de tocat. Se fierbe orezul în 300 ml de apă, adăugând puţină sare şi o lingură de ulei.

Când este gata, se amestecă orezul cu compoziţia de cârnaţi, se adaugă un ou, două linguri de smântână, sare şi piper după gust, apoi se întinde peste foaia din tavă. Se acoperă cu cea de-a doua foaie, care se va unge cu apă foarte sărată.

Se dă tava la cuptor pentru 35 de minute, până se rumeneşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.