Placinta cu carnati
PrinteazaPlacinta cu carnati din: carnati, kaizer afumat, faina, margarina, drojdie, faina, oua, smantana, cascaval, usturoi, sare, piper, boia.
- 250-300 g cârnati
- 150 g kaizer afumat
- 400 g faină
- 200 g margarina
- 30 g drojdie
- 200 g făină
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- 100 g caşcaval ras
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun 400 g făină şi se adaugă margarina zdrobită. Se prepară o maia din drojdie şi restul făinii, iar după ce a crescut se toarnă într-o adâncitură făcută în mijlocul făinii. Se pune puţină sare, se adaugă un gălbenuş şi se frământă bine.
Aluatul rezultat se lasă la crescut 30 de minute, apoi se întinde o foaie, cu care se va tapeta o tavă bine unsă cu grăsime.
Deasupra se pune umplutura, care se prepară din smântână, caşcaval ras, usturoiul tocat, gălbenuşurile rămase, sare şi piper după gust, şi puţină boia. Cu această compoziţie se unge aluatul, deasupra se pun cârnaţii tăiaţi felii, iar între ele se pun felii de kaizer. Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil pentru 30 de minute.
Plăcinta se serveşte tăiată felii, astfel încât pe fiecare felie să fie atât cârnaţi, cât şi kaizer. Este un aperitiv deosebit.
Pofta buna!