Placinta cu carne de curcan si sos de afine
PrinteazaPlacinta cu carne de curcan si sos de afine din: aluat de patiserie, crema de branza, piept de curcan, sos de afine cu ardei iut, ou, apa.
- 300 g aluat de patiserie
- 60 g cremă de brânză
- 1 cană piept de curcan gatit si tocat
- ½ ceasca sos de afine cu ardei iute
- 1 ou + 1 linguriță de apă amestecate
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Așezați aluatul intins pe o foaie de copt. Pentru a pregati partea de sus împletita, feliati un triunghi din partea de jos a fiecarei parti a aluatului, apoi feliati in fasii pe diagonala. Ungeti cu crema de brânză.
Adaugati carnea de curcan maruntita. Garnisiti cu sosul picant de afine. Imbracati partea de sus cu fasiile taiate pe diagonala, ca si cum ati impleti. Transferati pe o foaie de copt intr-o tava. Ungeti cu ou.
Coaceți pentru 25-30 minute.
Pofta buna!