Placinta cu carne de iepure

Printeaza

Placinta cu carne de iepure din: iepure, unt, sare, mustar, ou, lapte, faina, smantana, branza, piper.

Ingrediente:Placinta cu carne de iepure

Pentru umplutură:

  • 1 iepure, tăiat bucăţi, fiert şi răcit
  • 40 g unt
  • 3 linguri făină obişnuită
  • 1 lingură muştar Dijon
  • 450 ml lapte
  • 125 ml smântână
  • 50 g brânză Cheddar dată pe râzătoare
  • 4 cepe şalote tocate foarte mărunt
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 ou bătut cu 1 lingură lapte

Pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 5 linguri lapte
  • 250 g făină cu agent de creştere

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 190°C.

Desfaceţi carnea de iepure fiartă de pe oase; acestea se vor arunca. Faceţi un sos roux în felul următor: topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina, prăjiţi-o cam un minut, apoi puneţi muştarul şi amestecaţi bine.

După ce sosul s-a omogenizat, turnaţi laptele, amestecând mereu, şi fierbeţi în continuare până ce se îngroaşă. Adăugaţi smântână şi brânza rasă şi amestecaţi bine până când brânza s-a topit.

Apoi puneţi şi restul ingredientelor pentru umplutură, cu excepţia oului bătut. După ce aţi amestecat bine compoziţia, lăsaţi-o deoparte.

Aluatul se prepară în felul următor: puneţi untul împreună cu laptele într-o cratiţă şi încălziţi-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.