Placinta cu carne de iepure
PrinteazaPlacinta cu carne de iepure din: iepure, unt, sare, mustar, ou, lapte, faina, smantana, branza, piper.
Pentru umplutură:
- 1 iepure, tăiat bucăţi, fiert şi răcit
- 40 g unt
- 3 linguri făină obişnuită
- 1 lingură muştar Dijon
- 450 ml lapte
- 125 ml smântână
- 50 g brânză Cheddar dată pe râzătoare
- 4 cepe şalote tocate foarte mărunt
- 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 ou bătut cu 1 lingură lapte
Pentru aluat:
- 125 g unt
- 5 linguri lapte
- 250 g făină cu agent de creştere
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 190°C.
Desfaceţi carnea de iepure fiartă de pe oase; acestea se vor arunca. Faceţi un sos roux în felul următor: topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina, prăjiţi-o cam un minut, apoi puneţi muştarul şi amestecaţi bine.
După ce sosul s-a omogenizat, turnaţi laptele, amestecând mereu, şi fierbeţi în continuare până ce se îngroaşă. Adăugaţi smântână şi brânza rasă şi amestecaţi bine până când brânza s-a topit.
Apoi puneţi şi restul ingredientelor pentru umplutură, cu excepţia oului bătut. După ce aţi amestecat bine compoziţia, lăsaţi-o deoparte.
Aluatul se prepară în felul următor: puneţi untul împreună cu laptele într-o cratiţă şi încălziţi-le.
Pofta buna!