Placinta cu carne de miel

Printeaza

Placinta cu carne de miel din: faina, untura, pulpa de miel, cartofi, rosii, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu carne de miel

Pentru aluat:

  • 750 g făină
  • 60 g untură
  • 380 ml apă
  • sare

Pentru umplutură:

  • un kg pulpă de miel
  • un kg cartofi
  • 4-5 roşii uscate, în ulei
  • 3 căţei usturoi
  • 2-3 fire pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, sarea se topeşte în apă, făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc unde se pun apa şi untura.

Se amestecă şi se frământă bine, se adună aluatul într-o bilă care se acoperă cu folie şi se lasă 30 de minute să stea într-un loc răcoros, dar nu la frigider.

Carnea şi cartofii se taie cuburi mici. Se întinde aluatul, se transferă în forma de copt şi se înlătură surplusul. Se aşază carnea şi cartofii, felioare de usturoi şi bucăţi de roşie, se presară cu sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt.

Se acoperă cu aluatul rămas pe post de capac.

Se coace la foc mare 30 de minute şi apoi la foc mediu pentru o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.