Placinta cu carne de porc si vita
PrinteazaPlacinta cu carne de porc si vita din: foi de placinta, carne de porc, carne de vita, ulei, oua, smantana, marar, ceapa, ulei, sare, piper.
- 1 pachet (400 g) foi de placinta
- cate 1/2 kg carne de porc si de vita
- 200 ml ulei
- 5-6 oua
- 3-4 linguri smantana
- 1-2 legaturi marar
- 4-5 cepe
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în cuburi mari. Cureţi ceapa, o speli şi o tai în sferturi. Pui la fiert carnea împreună cu cepele şi puţină sare. După aproximativ 30 de minute, scoţi carnea, o laşi să se răcească şi o dai prin maşina de tocat.
Amesteci carnea cu 2 ouă bătute, mărarul fin tocat, sare şi piper după gust. Ungi foile de placinta cu un strat fin de ulei si suprapui cate 3-4. Aşezi umplutură pe latura mai scurtă şi rulezi. Aşezi rulourile într-o tavă unsă cu 2-3 linguri ulei şi crestezi plăcinta din loc în loc, delimitând astfel porţiile.
Baţi ouăle rămase cu smântână şi puţină apă minerală. Torni amestecul peste plăcintă şi pui tava în cuptorul cald, la foc mediu, 25 de minute. Plăcinta e bună şi caldă, şi rece.
Placinta cu carne de porc si vita
Pofta buna!
Imi place le nebunie placinta asta