Placinta cu gutui, mere si scortisoara din: mere, gutui, zahar, ulei, scortisoara, faina, sare, apa, zahar pudra.
Placinta cu carne de vita si marar
PrinteazaPlacinta cu carne de vita si marar din: faina, ulei, ou, carne de vita, ceapa, bulion, sare, piper.
Pentru aluat:
- 300 g faina
- 100 ml ulei
- un ou
- 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 450 g carne tocată de vită
- o ceapa
- 3 linguri bulion
- mărar, după gust
- 3 linguri ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
Se prepară aluatul prin frământarea ingredientelor. Se dă la rece 30 de minute.
În ulei se pune ceapa tocată la călit si, când s-a înmuiat, se adaugă carnea. Se desface cu lingura si se lasă să se călească foarte bine.
Când carnea a devenit maronie, se adaugă bulionul, sare şi piper şi se mai lasă 5 minute.
Aluatul se întinde cu sucitorul si se împarte în bile egale din care se întind mai multe foi mici pe care se pune câte o lingură de carne.
Fiecare foaie se pliază uşor si se asază una lângă alta, presându-le marginile, într-o tavă rotundă de copt, uşor unsă cu grăsime.
Se lasă la cuptor 30 de minute.
Se serveste cu mărar proaspăt tocat deasupra.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Placinta de peste cu spanac
Placinta de peste cu spanac din: cartofi, sare, piper, oua, spanac, ceapa, ulei, morcov, smantana, branza, suc de lamaie, peste, mustar, patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi de 2,5 cm sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 ouă mari de casă 2 mâini bune de spanac proaspăt 1 ceapă […]
Placinta englezeasca de peste
Aceasta este o reţetă tradiţională din regiunea Cornwall, situată în sud-vestul Angliei. Este vorba de o plăcintă cu peşte, în crustă de aluat, peste care se pun peşti mici întregi, cum ar fi sardinele. Nota distinctivă nu este dată de noutatea ingredientelor care intră în compoziţia ei, ci de felul în care este aranjată, peştişorii […]
Pofta buna!