Placinta cu carne de vita si rosii uscate
PrinteazaPlacinta cu carne de vita si rosii uscate din: cartofi, ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi, cimbru, carne de vita, rosii uscate, sare, piper, unt, foi de placinta, iaurt si oua.
- 450 g cartofi
- 4 linguri ulei de masline
- 400 g dovlecei
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 15 fire cimbru
- 600 g carne de vita tocata
- 50 g rosii uscate
- sare
- piper
- 80 g unt
- 250 g foi de placinta
- 250 g iaurt grecesc
- 4 oua
Mod de preparare:
Se frământă rapid un aluat din ingredientele pentru blat. Se înfăşoară în pere Se serveşte călduţă, cu folie şi se lasă la frigider 30 min. 2 Pentru umplutură, se spală perele, se decojesc şi se curăţă de cotoare. Se taie felii şi se stropesc cu suc de lămâie.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (20 x 30 cm). Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se amestecă împreună cu ouăle, gălbenuşurile, amidonul, mierea şi frişca. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează forma; se ridică o margine mică. Se presară pişcoturi zdrobite şi se repartizează deasupra feliile de pere, aşezate ca ţiglele pe acoperiş.
Se toarnă deasupra glazura şi se repartizează egal pe toată suprafaţa, mişcând uşor tava. Se coace 40 min. 5 Se amestecă gemul cu suc de lămâie şi se unge tarta fierbinte; se lasă să se răcească.
Placinta cu carne de vita si rosii uscate
Pofta buna!
Vreau si eu placinta din asta