Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi
PrinteazaO reteta de placinta cu carne imbracata in foi din: file de porc, cartofi, morcovi, ceapa, masline, ulei, supa, sare, piper, foi de placinta si unt topit.
- 300 g file de porc
- 150 g cartofi
- 2 morcovi mici
- 1 ceapă
- 2 linguri măsline fără sâmburi
- 2 linguri ulei
- 100 ml supă
- sare
- piper
- 20 foi de plăcintă (20 x 20 cm)
- 40 g unt topit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se toaletează bucata de carne, îndepărtând zonele de grăsime şi zgârciurile. Carnea se taie apoi cuburi de cca 1 cm. Se pregătesc legumele. Se taie mărunt cartofii, morcovii, ceapa şi măslinele.
Carnea se prăjeşte în ulei încins 2-3 min., amestecând. Se adaugă legumele şi măslinele şi se mai prăjesc 3-4 min. Se stinge cu supă, se condimentează şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min. Se desfac foile de plăcintă şi se suprapun câte 5; fiecare dintre ele se unge cu puţin unt topit.
In mijlocul fiecărui pătrat de foi se aşază câte 3 linguri din compoziţie şi colţurile se pliază spre mijloc. Se împachează bine şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coace 10-15 min. Se scoate din cuptor şi se serveşte imediat.
Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi
Pofta buna!