Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

Printeaza

O reteta de placinta cu carne imbracata in foi din: file de porc, cartofi, morcovi, ceapa, masline, ulei, supa, sare, piper, foi de placinta si unt topit.

Ingrediente:Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

  • 300 g file de porc
  • 150 g cartofi
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapă
  • 2 linguri măsline fără sâmburi
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml supă
  • sare
  • piper
  • 20 foi de plăcintă (20 x 20 cm)
  • 40 g unt topit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se toaletează bu­cata de carne, îndepărtând zonele de grăsime şi zgârciurile. Carnea se taie apoi cuburi de cca 1 cm. Se pregătesc legumele. Se taie mărunt car­tofii, morcovii, ceapa şi măslinele.

Carnea se prăjeşte în ulei încins 2-3 min., amestecând. Se adaugă legumele şi măslinele şi se mai prăjesc 3-4 min. Se stinge cu supă, se condimentează şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.  Se desfac foile de plăcintă şi se suprapun câte 5; fi­ecare dintre ele se unge cu puţin unt topit.

In mijlocul fiecărui pătrat de foi se aşază câte 3 lin­guri din compoziţie şi colţurile se pliază spre mijloc. Se împachează bine şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coace 10-15 min. Se scoate din cuptor şi se serveşte imediat.

Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.