Placinta cu carne in aluat dospit

Printeaza

 Placinta cu carne in aluat dospit

Ingrediente:Placinta cu carne în aluat dospit

  • 600 g făină
  • drojdie cât o nucă
  • 1 ou
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 ceaşcă apă călduţă
  • 2-3 linguri zahăr

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 500 g piept de pui
  • 4 cepe
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod preparare aluat:

Cerni făina într-un lighean, faci o adâncitură în mijloc în care amesteci drojdia cu zahărul şi apa călduţă şi laşi la crescut timp de 15 minute.

Adaugi apoi, pe rând, restul ingre­dientelor, frămânţi bine aluatul şi-l laşi să dospească la cald 25 de minute. între timp, pregăteşti umplu­tura.

Mod preparare umplutură:

Speli bine pieptul de pui, îl tai bucăţele, cureţi şi ceapa şi o tai mărunt, apoi le căleşti în ulei încins. Când s-au aurit, le iei de pe foc, le laşi puţin să se răcească, le treci prin maşina de tocat şi le amesteci cu ouăle şi smântână.

Potriveşti de sare şi piper compoziţia de carne şi întinzi apoi 2 foi din aluatul dospit. Ungi o tavă cu margarină, aşezi prima foaie, întinzi uniform compoziţia de carne, pui şi cealaltă foaie şi dai plăcinta la cuptor pentru 40 de minute.

Placinta cu carne in aluat dospit

Placinta cu carne în aluat dospit

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.