Placinta cu carne in aluat dospit
PrinteazaPlacinta cu carne in aluat dospit
- 600 g făină
- drojdie cât o nucă
- 1 ou
- 1 ceaşcă ulei
- 1 ceaşcă apă călduţă
- 2-3 linguri zahăr
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 500 g piept de pui
- 4 cepe
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
- ulei
Mod preparare aluat:
Cerni făina într-un lighean, faci o adâncitură în mijloc în care amesteci drojdia cu zahărul şi apa călduţă şi laşi la crescut timp de 15 minute.
Adaugi apoi, pe rând, restul ingredientelor, frămânţi bine aluatul şi-l laşi să dospească la cald 25 de minute. între timp, pregăteşti umplutura.
Mod preparare umplutură:
Speli bine pieptul de pui, îl tai bucăţele, cureţi şi ceapa şi o tai mărunt, apoi le căleşti în ulei încins. Când s-au aurit, le iei de pe foc, le laşi puţin să se răcească, le treci prin maşina de tocat şi le amesteci cu ouăle şi smântână.
Potriveşti de sare şi piper compoziţia de carne şi întinzi apoi 2 foi din aluatul dospit. Ungi o tavă cu margarină, aşezi prima foaie, întinzi uniform compoziţia de carne, pui şi cealaltă foaie şi dai plăcinta la cuptor pentru 40 de minute.
Placinta cu carne in aluat dospit
Poftă bună!