Placinta cu carne macra
PrinteazaPlacinta cu carne macra
- 400 g carne macră
- 1 lingură untură
- 1 ceapă
- 1 ou
- 1 lingură smântână
- sare
- piper
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se face la fel ca plăcinta cu brânză, înlocuind brânza cu o tocătură de carne pregătită în felul următor: se taie carea bucăţi, se rumeneşte într-o cratiţă cu o lingură de untură, se pune sare şi se adaugă câte puţină apă, lăsând carnea să fiarbă înăbuşit până se frăgezeşte.
În acest timp se coace la cuptor o ceapă de mărime potrivită. Se lasă carnea să se răcorească şi se trece împreună cu ceapa prin maşina de carne. Se adaugă un ou, o lingură de smântână şi se potriveşte de sare şi piper (facultativ).
Se umplu foile de plăcintă şi după ce s-a copt, se taie bucăţi şi se serveşte fierbinte.
La fel de gustoasă este plăcinta făcută cu carne fiartă în supă (rasol) şi dată prin maşină împreună cu o ceapă coaptă în cuptor.
Pofta buna!