Placinta cu carne macra

Printeaza

 Placinta cu carne macra

Ingrediente:Placinta cu carne macra

  • 400 g carne macră
  • 1 lingură untură
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 lingură smântână
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt

Mod de preparare:

Se face la fel ca plăcinta cu brânză, înlocuind brânza cu o tocătură de carne pregătită în felul următor: se taie carea bucăţi, se rumeneşte într-o cratiţă cu o lingură de untură, se pune sare şi se adaugă câte puţină apă, lăsând carnea să fiarbă înăbuşit până se frăgezeşte.

În acest timp se coace la cuptor o ceapă de mărime potrivită. Se lasă carnea să se răcorească şi se trece împreună cu ceapa prin maşina de carne. Se adaugă un ou, o lingură de smântână şi se potriveşte de sare şi piper (facultativ).

Se umplu foile de plăcintă şi după ce s-a copt, se taie bucăţi şi se serveşte fierbinte.

La fel de gustoasă este plăcinta făcută cu carne fiartă în supă (rasol) şi dată prin maşină împreună cu o ceapă coaptă în cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.