Placinta cu carne tocata si verdeata

Printeaza

Placinta cu carne tocata si verdeata din: unt, faina, carne tocata, iaurt, oua, ceapa, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente: Placinta_cu_carne_tocata_si_verdeata

  • 100 g unt
  • 300 g făină
  • 500 g carne tocată
  • 100 ml iaurt
  • 3 ouă
  • 2 cepe
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Freci untul moale cu un praf de sare şi îl amesteci cu iaurtul şi cu 2 ouă bătute. Adaugi făina amestecată cu o linguriţă de praf de copt. Frămânţi uşor şi păstrezi aluatul la rece. Toci cepele mărunt şi le prăjeşti în 4 linguri de ulei încins, până devin aurii.

Adaugi carnea tocată, presari sare şi piper şi fierbi 30 de minute pe foc mic. Dacă scade prea mult, adaugi puţină apă. La final, presari pătrunjel tocat. Scoţi aluatul de la rece şi întinzi două foi. Pui prima foaie într-o tavă unsă cu unt, întinzi umplutura de carne şi acoperi cu a doua foaie.

O înţepi cu furculiţa din loc în loc şi o ungi cu ou bătut. Coci 45 de minute, la foc moderat. Serveşti atât fierbinte, cât si rece.

Placinta cu carne tocata si verdeata

Placinta_cu_carne_tocata_si_verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.