Placinta cu cartofi (de post)
PrinteazaPlacinta cu cartofi (de post) din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare.
- 250 g faină
- 25 g drojdie
- apă
- 120 ml apă călduţă
- 3-4 linguri ulei
- 5 cartofi de mărime medie
- sare
Mod de preparare:
Se cerne faina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apa călduţă, se amestecă şi se lasă la crescut, apoi se pune sare, ulei, se mai adaugă apă caldă şi se frământă un aluat elastic.
Se acoperă şi se lasă la dospit.
Intre timp se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, apoi se strecoară şi se zdrobesc puţin.
Aluatul dospit se împarte în 4-6 bucăţi (depinde de mărimea plăcintelor), se întinde fiecare pe planşeta presărată cu faină şi se pun în mijloc cartofii, apoi se adună marginile deasupra cartofilor, se întorc şi se întind plăcintele.
Se prăjesc în puţin ulei.
Pofta buna!