Placinta cu cartofi dulci
PrinteazaPlacinta cu cartofi dulci din: faina, ulei, lapte, sare, sfecla, mustar, telemea.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 70-80 ml ulei
- 50 ml apă
- 50 ml lapte
- un praf sare
Pentru umplutură:
- o sfeclă mică
- un cartof dulce
- 2 linguri muştar iute
Pentru servit:
- 50 g telemea sau feta
Mod de preparare:
Făina se pune într-un vas, i se face un gol la mijloc unde se pun sarea şi lichidele.
Se amestecă, se frământă şi se întinde o foaie care se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie. Se unge aluatul cu muştar.
Se taie cât se poate de subţire atât sfecla, cât şi cartoful, curăţate în prealabil de coajă, şi se aşază intercalat pe foaia de aluat, lăsând o margine liberă de jur-împrejur.
Se întorc marginile aluatului spre interior. Se lasă 25 de minute la cuptor şi se serveşte cu brânză deasupra.
Pofta buna!