Placinta cu cartofi, iaurt si masline
PrinteazaPlacinta cu cartofi, iaurt si masline
- 150 g iaurt
- 300 g cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi
- 350 g făină, un pacheţel drojdie uscata
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- condimente
- 1 ou
- 60 g măsline negre fără sâmburi
- bulion
- o lingură ulei
- piper, încă puţină făină pentru presărat peste aluat
Mod de preparare:
Incălzeşti iaurtul, îl amesteci cu cartofii fierţi şi curăţaţi, daţi pe răzătoarea mare, adaugi făina, drojdia, zahărul, 1/2 inguriţă sare, condimentele şi oul şi frămânţi un aluat neted.
Presari puţină făină şi-l laşi să dospească la căldură. După ce volumul s-a mărit vizibil, încorporezi măslinele tăiate bucăţele şi aşezi aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie, întinzându-l ca pe o plăcintă cu diametrul de 20 cm.
Amesteci bulionul cu uleiul, sare şi piper şi ungi toată suprafaţa plăcintei (poţi presera şi seminţele in). Laşi să mai crească 15 minute şi apoi îl bagi în cuptorul închis. Coci plăcinta 35 de minute (după 20 de minute o acoperi cu o coală de hârtie).
Pofta buna!