Placinta cu cartofi si marar
PrinteazaPlacinta cu cartofi si marar din: faina, apa calduta, drojdie, sare, zahar, ou, cartofi, ulei, marar, ceapa.
pentru aluat:
- 500 g faina
- 300 ml apa calduta
- 1 plic drojdie uscata
- 1 praf sare
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
pentru umplutura:
- 1 kg cartofi
- 6 linguri ulei
- piper
- sare
- 2 legaturi marar
- 2 cepe
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Faci maia din drojdie, putina apa calduta si zahar. Lasi sa creasca si framanti aluatul din toate ingredientele pana cand devine elastic. Lasi la crescut o ora. Pentru umplutura, cureti cartofii, ii tai cubulete si-i pui la fiert.
Dupa ce s-au fiert, ii zdrobesti, pana obtii un piure. Adaugi ulei si potrivesti de sare si piper. Speli mararul si il tai. Cureti si tai cepele.
Adaugi mararul si cepele taiate in piure.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il imparti in doua si intinzi foi subtiri. Ungi o tava cu ulei si presari faina. Asezi o foaie si o intepi cu o furculita.
Torni umplutura si nivelezi. Deasupra intinzi cea de-a doua foaie, o intepi cu furculita si o ungi cu ou.
Lasi la copt 20- 25 de minute.
Placinta cu cartofi si marar
Pofta buna!