Placinta cu cartofi si masline
PrinteazaPlacinta cu cartofi si masline din: iaurt, cartofi, faina, drojdie, zahar, sare, ierburi aromate, ou, masline negre, ketchup, ulei de masline, piper, seminte de in.
- 150 g iaurt
- 300 g cartofi fierti in coaja si curatati
- 350 g faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- sare
- 2 lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru)
- un ou
- 60 g masline negre fara samburi
- ketchup (dulce sau iute – dupa gust)
- 1 lingura ulei de masline
- piper
- 1 lingura seminte de in
- putina faina pentru presarat peste aluat
Mod de preparare:
Se incalzeste iaurtul, se amesteca cu cartofii fierti si curatati, dati pe razatoarea mare, se adauga faina, drojdia, zaharul, 1/2 lingurita de sare iodata, ierburile aromate si oul si se framanta un aluat neted.
Se presara cu putina faina si se lasa sa dospeasca la caldura. Dupa ce volumul s-a marit vizibil, se incorporeaza maslinele taiate bucatele si se asaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie, intinzandu-l ca pe o placinta, cu diametrul de 20 cm.
Se amesteca ketchup-ul cu ulei, sare si piper si se unge toata suprafata placintei. Se presara semintele de in, se lasa sa mai creasca circa 15 minute si apoi se baga la cuptorul incins la 200C.
Se coace in total 35 de minute dupa 20 de minute de copt se acopera cu o coala de hartie.
Placinta astfel preparata se poate pastra mai multa vreme la congelator.
Pofta buna!