Placinta cu cartofi si telina
PrinteazaPlacinta cu cartofi si telina din: cartofi, telina, mar copt, oua, cascaval, ceapa, unt, sare, piper, unt.
- 650 g cartofi făinoşi
- 350 g rădăcină de ţelină
- un măr copt
- 3 gălbenuşuri
- 50 g caşcaval ras
- o ceapă
- o lingură de unt
- un praf de sare
- piper măcinat
- unt topit pentru prăjit
- 4 fire de ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau pe răzătoarea mare. La fel se procedează cu ţelina, amestecând-o apoi cu cartofii. Se curăţă mărul şi se dă pe răzătoarea mică, peste legume.
Gălbenuşurile amestecate împreună cu caşcavalul ras se toarnă peste cartofi, ţelină şi mărul ras. Separat, se toacă ceapa mărunt, se căleşte într-o linguriţă de unt, apoi se adaugă peste celelalte legume. Se potriveşte de sare şi piper.
Se pune untul să se încingă în tigaie, se iau cu lingura porţii egale de legume şi se prăjesc. Când sunt gata, se scot pe o farfurie fierbinte şi se decorează cu ceapă verde.
Poftă bună!