Placinta cu cartofi, spanac si cascaval

Printeaza

Placinta cu cartofi, spanac si cascaval din: aluat foitaj, cartofi noi fierţi, spanac, lapte, unt, caşcaval, telemea, ou, sare, piper, roşii cherry, patrunjel.

Placinta cu cartofi, spanac si cascaval

Ingrediente:

  • 1 foaie aluat foitaj
  • câţiva cartofi noi fierţi
  • 400 g spanac
  • 50 ml lapte
  • unt (cât o nucă)
  • 150 g caşcaval răzuit
  • 150 g telemea răzuită
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper
  • 300 g roşii cherry
  • pătrunjel (pentru ornat)

Mod de preparare:

Speli spanacul, îl scurgi bine, îl toci şi îl căleşti în untul topit până se înmoaie. Adaugi lapte­le şi telemeaua răzuită şi mai laşi pe foc potrivit câteva minu­te.

Condimentezi cu sare şi pi­per, după gust. Tai cartofii în funcţie de cât de mari sunt. Aşezi foaia de aluat într-o tava tapetată, acoperind inclu­siv pereţii şi ungi marginile cu gălbenuş bătut.

Pui spanacul, cartofii, roşiile tăiate şi dai la cuptor 30 de mi­nute. Scoţi, presari caşcavalul răzuit şi mai laşi 10 minute în cuptor. Serveşti caldă, cu frunze de pătrunje

Placinta cu cartofi, spanac si cascaval

Placinta cu cartofi, spanac si cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.