Placinta cu cartofi, spanac si cascaval
PrinteazaPlacinta cu cartofi, spanac si cascaval din: aluat foitaj, cartofi noi fierţi, spanac, lapte, unt, caşcaval, telemea, ou, sare, piper, roşii cherry, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 foaie aluat foitaj
- câţiva cartofi noi fierţi
- 400 g spanac
- 50 ml lapte
- unt (cât o nucă)
- 150 g caşcaval răzuit
- 150 g telemea răzuită
- 1 gălbenuş
- sare
- piper
- 300 g roşii cherry
- pătrunjel (pentru ornat)
Mod de preparare:
Speli spanacul, îl scurgi bine, îl toci şi îl căleşti în untul topit până se înmoaie. Adaugi laptele şi telemeaua răzuită şi mai laşi pe foc potrivit câteva minute.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Tai cartofii în funcţie de cât de mari sunt. Aşezi foaia de aluat într-o tava tapetată, acoperind inclusiv pereţii şi ungi marginile cu gălbenuş bătut.
Pui spanacul, cartofii, roşiile tăiate şi dai la cuptor 30 de minute. Scoţi, presari caşcavalul răzuit şi mai laşi 10 minute în cuptor. Serveşti caldă, cu frunze de pătrunje
Placinta cu cartofi, spanac si cascaval
Pofta buna!