Placinta cu cartofi

Printeaza

 

Pregăteşti un aluat ca pentru pâine (drojdie, apă, sare, făină), dar frămânţi cu puţin ulei. Pentru umplutură trebuie ceapă şi cartofi. Tai ceapa solzişori şi o căleşti în ulei.

Cartofii îi tai feliuţe subţiri şi îi adaugi peste ceapă. Pui deasupra un capac şi amesteci în ei să nu se prindă. Ii laşi până se mai înmoaie puţin şi-i sărezi.

Din aluatul crescut întinzi două foi subţiri. Pui o foaie în tava unsă cu ulei mai mult, torni umplutura, pe care ai lăsat-o puţin la răcit, piperezi şi adaugi cealaltă foaie.

Dai la cuptor, iar când o scoţi ungi foaia de deasupra cu puţină apă şi o acoperi.

Placinta cu cartofi

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.