Plăcintă cu caş
PrinteazaInngrediente:
- 1/2 kg făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 cană apă caldă
- sare
- 1/4 pachet margarină
- 1/2 kg caş
- 1 legătură mărar
- 4 ouă
Mod de preparare:
Faci o maia din drojdie proaspătă, 1 lingură făină şi puţină apă caldă şi o laşi să dospească 10 minute. 0 torni peste făină, pui 1 linguriţă de sare, torni câte puţină apă caldă, frămânţi şi la sfârşit adaugi margarina şi mai frămânţi puţin.
Laşi aluatul să crească 20-25 de minute, la căldură. între timp, amesteci caşul cu ouăle, mărarul tăiat fin şi sare după gust. Când aluatul a crescut întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rotundă astfel încât să rămână oi margine de 1 cm şi pe dinafară.
Torni apoi compoziţia de brânză, o întinzi’ uniform şi întorci marginile de aluat înăuntru. Dai plăcinta la cuptor, pentru 30 35 de minute.
Plăcintă cu caş
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu cas