Placinta cu cascaval
PrinteazaPlacinta cu cascaval
- 100 g faina
- 100 g faina integrala (sau de tara)
- 1 lingurita boia de ardei
- 125 ml apa
- 75 g unt taiat cuburi
Ingrediente umplutura: 2 oua separate , 200 ml smantana grasa, 2 lingurite mustar, 175 g cascaval Dalia ras, 50 g cascaval taiat cuburi,1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Se amesteca ambele tipuri de faina cu boiaua, se topeste untul cu apa intr-o tigaie. Se pune faina si se amesteca repede pana ce se formeaza un aluat moale.
Se lasa timp de 15 minute. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta cu diametrul de 23 cm.
Se tapeteaza tarta cu hartie pergament, apoi se da la copt 10 minute. Se pune deoparte pentru a se raci.
Se freaca galbenusurile, smantana, mustarul si se asezoneaza.
Se adauga cascavalul si cimbru. Se incorporeaza albusurile batute spuma, se toarna peste tarta si se da la cuptor 20-25 de minute.
Pofta buna!