Placinta cu ceapa, bacon si branza

Printeaza

Placinta cu ceapa, bacon si branza din: faina, branza dulce, oua, ulei, lapte, ceapa, smantana, bacon, praf de copt, sare, piper, margarina, faina.

Ingrediente:Placinta cu ceapa, bacon si branza

  • 400 g făină
  • 300 g brânză dulce
  • 5 ouă
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 500 g ceapă
  • 400 ml smântână
  • 200 g bacon afumat
  • 1 linguriţă praf de copt
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri margarină
  • faină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se face în mijloc o adâncitură în care se pun un ou, puţină sare, brânza, laptele şi 7 linguri de ulei. Se frământă un aluat moale, care se modelează sub formă de sferă, se înveleşte în folie de plastic şi se păstrează în frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte 10 minute în restul de ulei, încins în tigaie. Se ia vasul de pe foc, se lasă ceapa să se răcească şi apoi se amestecă cu ouăle rămase, smântână, sare şi piper după gust.

Se unge tava cu margarină şi se tapetează cu făină sau pesmet fin. Se întinde aluatul în tava de 30×40 cm şi se repartizează uniform amestecul cu ceapă, după care se pune deasupra bacon tăiat cubuleţe. Se coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 45 de minute şi se consumă caldă sau rece, după preferinţă.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.