Placinta cu ceapa, branza si bacon

Printeaza

Placinta cu ceapa, branza si bacon din: faina, branza dulce, oua, ulei, lapte, ceapa, smantana, bacon, praf de copt, sare, piper, margarina.

Ingrediente:Placinta_cu_ceapa_branza_si_bacon

  • 400 g făină
  • 300 g brânză dulce
  • 5 ouă
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 1/2 kg ceapă
  • 400 ml smântână
  • 200 g bacon afumat
  • 1 linguriţă praf de copt
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri margarina şi făină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Cerni făina împreună cu praful de copt şi faci în mijloc o adâncitură în care pui un ou, puţină sare, brânza, laptele şi 7 linguri de ulei.

Frămânţi un aluat moale, pe care îl modelezi sub formă de sferă, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, cureţi ceapa şi o tai solzişori. O căleşti 10 minute în restul de ulei, pe care l-ai încins în tigaie.

Iei vasul de pe foc, laşi ceapa să se răcească şi amesteci cu ouăle rămase, smântână, sare şi piper după gust.

Ungi tava cu margarină şi o tapetezi cu făină sau pesmet fin. Intinzi aluatul în tava de 30×40 cm şi repartizezi uniform amestecul cu ceapă, după care pui deasupra bacon tăiat cubuleţe.

Coci plăcinta în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45 de minute.

Placinta cu ceapa, branza si bacon

Placinta_cu_ceapa_branza_si_bacon

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.