Placinta cu ciuperci cu nuca
PrinteazaPlacinta cu ciuperci cu nuca din: ciuperci, ceapa, sare, piper, boia, faina, nuca, drojdie, margarina.
- 450 g ciuperci
- 3 cepe
- sare
- piper
- boia
- 300 g făină
- drojdie cât o nucă
- 2 linguri margarină
- apă călduţă
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi ceapa, o tai mărunt, tai felii şi ciupercile curăţate şi spălate şi le căleşti împreună.
Potriveşti de sare, piper şi boia, mai laşi puţin pe foc şi o dai deoparte. După ce a crescut aluatul, îl împărţi în două bucăţi din care întinzi două foi.
Aşezi o foaie într-o tavă mai mică, unsă cu margarină, întinzi toată umplutura, apoi a doua foaie, pe care o înţepi cu furculiţa. Dai apoi plăcinta la cuptor pentru 25 de minute.
Placinta cu ciuperci cu nuca
Poftă bună!