Placinta cu ciuperci si ceapa verde
PrinteazaPlacinta cu ciuperci si ceapa verde din: unt sau margarina, sana sau smantana, sare, faina, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, patrunjel, marar, ulei, cascaval, oua, pesmet.
Pentru aluat:
- 250 g unt sau margarină
- 100 ml sana sau smântână
- o linguriţă sare
- 500 g făină
Pentru umplutură:
- 500 g ciuperci
- 2 legături ceapă verde
- sare
- piper
- o legătură pătrunjel
- o legătură mărar
- ulei
- 100 g caşcaval
- 1-2 ouă
- 2-3 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se pune untul moale de la temperatura camerei, sarea si smântână sau sana. Ingredientele se amestecă bine până se obţine o cocă tare, usor de modelat.
Se frământă 20 de minute până devine elastică. Se înfăşoară într-un şervet de bucătărie si se bagă la frigider cel puţin o oră.
Intre timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se curăţă si se spală ceapa verde şi verdeaţa. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu un praf de sare.
Ciupercile se curăţă de pieliţe şi se spală în 2-3 ape, apoi se lasă să se scurgă în sită.
Se căleşte ceapa în uleiul încins în prealabil, se adaugă ciupercile tocate mărunt şi se amestecă continuu pentru a nu se lipi.
Spre final, după ce au fiert bine, se adaugă verdeaţa tocată mărunt, pesmetul şi, la sfârşit, caşcavalul ras si ouăle.
Se scoate aluatul, se împarte şi se întinde cu sucitorul. Se pune prima foaie, se întinde pe toată tava şi pe pereţii acesteia, se adaugă umplutura si se acoperă cu a doua foaie.
Se bagă în cuptorul încins în prealabil. După ce s-a rumenit, se scoate şi se serveşte caldă sau rece.
Placinta cu ciuperci si ceapa verde
Pofta buna!