Placinta cu ciuperci si marar
PrinteazaPlacinta cu ciuperci si marar din: faina, ulei, ciuperci, ceapa, marar.
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 50 ml ulei
- 1 linguriţă oţet
- 1 praf sare
- 2 kg ciuperci
- 2 cepe
- 1 legătură mărar
- 1-2 linguri ulei
Mod de preparare:
Din făină, apă, ulei, oţet şi sare frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi la odihnit o oră.
Fierbi ciupercile spălate şi tăiate, după gust, 15 minute în apă cu sare şi le laşi la scurs. Căleşti în ulei încins ceapa tăiată julien, apoi o laşi la răcit.
Tai mărunt mărarul şi îl amesteci cu ciupercile şi ceapa şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Tai aluatul în două, presari făină pe blatul de lucru şi întinzi prima foaie. Pui peste ea jumătate din umplutură, nivelezi, rulezi aluatul şi-l aşezi într-o tavă tapetată.
Dai tava la cuptorul încins, la foc mediu, o oră.
Pofta buna!