Placinta cu ciuperci si praz
PrinteazaO reteta de post de placinta cu ciuperci si praz din: faina de grau, margarina, apa, praf de copt, otet, praz, ciuperci, marar, untdelemn, smantana si oua.
pentru aluat:
- un kg făină de grâu
- două pachete de margarină (sau unt)
- 2-3 linguri de apă
- un praf de copt
- o jumătate de linguriţă de oţet
pentru umplutură:
- un kg praz
- 500 g ciuperci
- mărar
- untdelemn pentru călit
facultativ:
- 2-3 linguri de smântână
- 3 ouă
Mod de preparare:
Se stinge praful de copt cu oţetul şi se toarnă peste făina de grâu. Se adaugă margarina (untul) înmuiată bine şi se frământă până se obţine un aluat elastic care se împătureşte şi se dă la rece. Se spală prazul şi ciupercile.
Prazul se taie rondele, iar ciupercile felii şi se călesc în puţin untdelemn, într-o tigaie. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă mărarul tocat şi o lingură de făină, să se obţină o compoziţie legată. Dacă e cumva „săptămâna albă”, atunci se adaugă în umplutură şi smântână şi cele 3 ouă.
Din aluat se întind 3 foi de mărimea tăvii de cuptor. Se pune mai întâi o foaie în tava unsă cu margarină sau untdelemn şi se bagă la cuptor, să se coacă. După ce s-a copt, foaia se scoate din tavă şi în locul ei se pune altă foaie de plăcintă, crudă.
Se aşază deasupra jumătate din umplutură, se pune foaia de plăcintă coaptă, apoi restul de umplutură şi încă o foaie de plăcintă, crudă. Foaia de plăcită coaptă de la mijloc va absorbi surplusul de zeamă din umplutură. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 50-60 de minute.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu praz si ciuperci
- placinta cu praz de post
- placinta cu ciuperci si praz
- placinta cu ciuperci
- placinta cu praz si ciuperci de post