Placinta cu ciuperci si usturoi
PrinteazaPlacinta cu ciuperci si usturoi din: aluat, ciuperci proaspete, usturoi, lapte, oua, smantana, branza mozzarella, sare, piper.
- un pachet aluat foitaj
- 300 g ciuperci proaspete
- un căţel usturoi
- 120 ml smântână
- 2 linguri unt
- 80 ml lapte
- 2 ouă
- 150 g mozzarella
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aluatul decongelat se transferă în forma de copt şi se coace 8 minute. Se scoate, se înţeapă cu furculiţa şi se pune din nou la cuptor pentru 4 minute. Apoi, se scoate şi se lasă la răcit.
In untul topit se călesc ciupercile până ce apa pe care o lasă se evaporă. Se micşorează apoi flacăra, se pune usturoiul şi se lasă 30 de secunde pe foc.
Ouăle se bat cu smântână şi laptele, se adaugă piper, sare, nucşoară, apoi mozzarella trecută prin râzătoare.
Se toarnă amestecul de ouă peste aluatul copt, se presară ciupercile şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!
Vreau si eu din placinta asta