Placinta cu ciuperci

Printeaza

 Placinta cu ciuperci

Ingrediente:Placinta cu ciuperci

  • 2-3 cutii cu ciuperci (sau 1 kg dacă sunt proaspete)
  • 7 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar cu smântână
  • un pliculeţ praf de copt
  • 500 g făină
  • 2 cepe de mărime potrivită
  • mărar
  • piper
  • sare
  • puţină apă caldă
  • o lingură de unt

 

 

Mod preparare umplutură:

Speli ciupercile, le scurgi bine (sau le cureţi şi le speli), le tai mărunt şi le pui la înăbuşit în unt, după care adaugi puţină apă caldă şi ceapa tocată mărunt. Le laşi să se călească bine împreună şi apoi potriveşti de sare, piper şi adaugi verdeaţa.

Mod preparare aluat:

Amesteci făina cu uleiul, 2 ouă şi praful de copt. Frămânţi bine şi faci două foi. Ungi cu puţin unt tava în care vei coace plăcinta, aşezi prima foaie, pui umplutura de ciuperci şi o acoperi cu a doua foaie.

Cât este crudă o tai pătrate şi o acoperi cu 5 ouă bătute şi amestecate cu smântână. Dai tava la cuptor pentru 30-40 minute. Cui îi place poate presăra şi caşcaval cât este plăcinta caldă.

Plăcintă cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arata foarte apetisant placinta cu ciuperci!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.